Referenties

Ik heb in de afgelopen 30 jaar heel veel mensen getraind. De meeste uit Nederland, maar ook in België, Engeland en Duitsland heb ik trainingen gegeven. Overheden, grote bedrijven, kleine bedrijven, zorginstellingen en particulieren. Directeuren en managers, verzorgenden, ondernemers, politici en noem maar op. Een zeer grote diversiteit dus. Het gaat mij veel te ver om alle logo’s van de desbetreffende organisaties op deze pagina te zetten, dan heb ik zeer veel ruimte nodig :-).

Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik dit werk nu al 25 jaar kan en mag doen. Ik vind het erg leuk om mensen kennis bij te brengen en ben daarin zeer gedreven. Ik ben enthousiast over de producten waar ik training in geef en dat enthousiasme breng ik over op de deelnemers van mijn trainingen. En daarbij maakt het niet uit of dat Mind Mappen, Snellezen of Excel is, ik geef trainingen in dié producten waar ik zelf ook intensief gebruik van maak.

Mijn trainingen worden, gelukkig, altijd positief beoordeeld en daar ben ik zeker trots op. Ik zal hieronder een aantal reacties plaatsen die, denk ik, representatief zijn en mijn kracht aangeven.


Reviews van mijn online training Excel: https://soofos.nl/cursus/excel-online-leren/#course-reviews.


Richard, Excel gevorderde (maart 2022):
Ik had vooraf enige vrees achter te blijven maar dat viel gelukkig mee. Het tempo van de training was prima en met hulp van Rudy en collega ‘xxx’ heb ik prima mee kunnen komen. Hoe je het ook went of keert, het blijft droge stof om te brengen maar Rudy heeft mij op een inspirerende wijze bij de les kunnen houden…..en dat op een maandag….

Albert Jan Holtrust:
“Rudy geeft zijn trainingen zichtbaar met veel plezier en toewijding. In één dag een erg mooi resultaat gehaald met de training Snellezen.”


Excel basis en gevorderden:

‘Meest positieve ervaring?’: “de trainer”, “De manier van uitleggen.”.
Verder: “De trainer brengt de cursus met humor en veel geduld”, “de trainer was erg enthousiast”, “Betrokken docent”, “Prettige instructeur”, “duidelijke uitleg”.
Cijfers allemaal achten, negens en tienen.


Excel basis/gevorderde training bij een landelijke bank:

“duidelijke instructies met mooie tips en trucs welke direct toepasbaar zijn”, “zeer praktisch en gedreven, prettige docent”, “Enthousiaste trainer die duidelijk uitlegt”, “Veel nieuwe inzichten maar ook kleine handigheidjes”, “heel veel geleerd”, “goede excelkennis, weet het leuk over te brengen”, “heldere uitleg, enthousiast”, “Dat het praktijkgericht was”, “Het was een goede training. Het ochtendprogramma had van mij wat sneller gemogen, maar het tempo van het middagprogramma was uitstekend. Veel geleerd, van simpele praktische tips tot echt nieuwe informatie. Zeker een aanrader!”, “Veel geleerd, tempo lag hoog, maar wordt nu een kwestie van zelf oefenen”, “enthousiaste trainer met duidelijke uitleg en oog voor het verschil in niveau onderling.”, “Ondanks de ervaringsverschillen met excel is dit voor een ieder denk ik een nuttige training geweest.”, “veel nieuwe dingen geleerd en basis opgefrist”.
Cijfers allemaal achten, negens en tienen.


René, via Google-review:

“Kennis gemaakt met mindmappen via een ééndaagse workshop. Zeer leerzame sessie gehad, Ruud is een bevlogen trainer welke je goed en geduldig mee neemt in de materie. Inmiddels zelf aan het experimenteren, waarbij Ruud soms nog meekijkt. Top !”


Hubèrt de Groot:

“Rudy Rensink van MindMap.Nederland heeft zijn belofte volledig waar gemaakt. Mijn werkende leven is nog positiever geworden door de vele toepassingsmogelijkheden van het MindMappen. Geeft meer kleur aan mijn professionaliteiit als visual facilitator. Ruud is een enorme enthousiaste en deskundige trainer. Weet mij te inspireren om het snel verder te leren en vooral veel te doen; herhalen doet groeien. Ik beveel Ruud van harte aan en wens hem ook veel succes!!!


José, Excel gevorderde via Google-review:

“Met heel veel plezier heb ik de training Excel voor gevorderden gevolgd bij Rudy. In een huiselijke sfeer en met een persoonlijke touch weet hij je te inspireren om de cursus met veel enthousiasme te volgen. Ondanks dat ik al 10 jaar met Excel werk heb veel van hem geleerd, zowel uit het boek, maar ook met voorbeeld sheets werk gerelateerd wat mij veel inzicht en inspiratie heeft gegeven.”


Open Excel-gevorderde training volgens Open Inschrijving:

Ik heb deze training voor een ander trainingsbureau gegeven.


Het gaat veel te ver om alle reacties gerubriceerd neer te zetten. Hierbij nog enkele opmerkingen uit diverse trainingen in 2018 die m.i. representatief zijn:

“Goede combinatie van klassikaal door de oefeningen heen werken. De docent wist de aandacht goed vast te houden.”, “Relaxed tempo en goede uitleg”, “goed tempo”, “Leuke trainer”, “Trainer was heel positief en wist goed te motiveren”, “cursus werd in duidelijke taal verteld”, “Soms lag het tempo voor mij iets te laag. Het tempo werd (begrijpelijk) aangepast aan de groep.”, “Energieke trainer”, “Heel leerzaam en veel weer opgehaald.”, “De snelheid van de te behandelen stof was er hoog.”, “de snelheid” (ervaart cursist als meest positieve. Hij zat in dezelfde groep als de vorige cursist), “Enthousiaste trainer”, “Dat de stof begrijpelijk werd overgebracht en in praktijk toe te passen is.”, “goed niveau”, “helder uitgelegd”, “tips en trics”, “al het nieuw geleerde. Rudy vond ik op zich best een leuke man. Rudy zit er soms net iets te pittig op, het is prettig om je vraag af te kunnen maken. Hij geeft aan wat er fout is, maar je mag hem niet aangeven welke stappen je dan nam.”. Ik (Rudy) deed mijn uiterste best om deze cursist uit te leggen wat er fout ging, maar helaas was de tijd te kort om dieper er op in te gaan. Toch van deze cursist zevens en achten op de evaluatie gehad, “Bedankt voor de nuttige training!”, “vlot en to the point”, “Lekker snel en aansprekend”, enzovoort.

Ik (Rudy) ben gestopt met het nakijken van de evaluatieformulieren tot juli 2018, anders zou de opsomming veel te lang worden.


TOELICHTING: Het gebeurt bij klassikale trainingen wel dat de één het tempo te laag vindt en de ander te hoog. Mijn uitdaging is altijd om te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk uit de training kan halen. Lees mijn Publicatie “25 jaar Computeropleidingen” hierover.